Medicinsk massage?

MuskelVerkstan

                            medicinsk massage

Vad är medicinsk massage?

Medicinsk massage är som namnet antyder mycket mer än massage. Det är en terapi som använder kunskaper i anatomi, fysiologi, medicin och patologi för att på bästa sätt hjälpa människor som upplever smärta och stelhet i kroppen. I utbildningen på Axelsons Gymnastiska Institut ingår samma grundmedicin som när man ska läsa till läkare.

 

En medicinsk massageterapeuts främsta verktyg är massage och muskeltöjningar inklusive triggerpunktsbehandling för att behandla patienter som lider av smärta eller nedsatt rörlighet i rörelseapparaten. En medicinsk massageterapeut ger också råd om ergonomi, kost och träning.

Hur går det till på MuskelVerkstan?

Kanske kommer du hit för att njuta och koppla av en stund. Då får du en djupgående massage efter dina egna önskemål tillsammans med mina förslag.

 

Eller så har du ont någonstans och vill ha hjälp att bli fri från smärtan. När du kommer till MuskelVerkstan på medicinsk behandling får du först berätta information om dig själv som kan hjälpa mig att hitta huvudorsaken till varför du känner smärta i den del av kroppen som du vill läka.

 

Efter det inspekterar jag och läser av ex hur din ryggrad rör sig, hur rörlig du är och hur du står. Jag fortsätter samla ledtrådar till varför smärtan har uppstått hos dig.

 

Därefter börjar behandlingen då du får lägga dig på bänken och jag undersöker och behandlar de mest relevanta delarna på kroppen. Många kunder tycker att det är väldigt skönt och emellanåt att det gör "gottont". För mig är det viktigt att ha en dialog med dig så att du kan slappna av så mycket som möjligt. Hemmiljön och den personliga kontakten brukar även hjälpa många att släppa stressen.

 

Om du vill diskuterar vi även vad du kan förändra i ditt liv för att leva ett så gott liv som möjligt. Jag vill inspirera dig att värdesätta dig och välja det som är bäst för dig.